Rușinea este atât de puternică încât încă nu se vorbește deschis despre violență domestică, nu se iau măsuri necesare în legătură cu acest subiect sau încă există glume care iau în derâdere aceste cazuri, parcă nu ar fi suficient de greu de dus. 

E o rușine care apasă pe umerii multora și scriu aceste rânduri din dorința de a face cunoscut un proiect în care am ales să mă implic, #sieureusesc este un proiect care crește comunități, oferă suport și încredere persoanelor care au trecut printr-o formă de abuz, fie el verbal, fizic, sexual, economic, psihologic.

Știai că:

Violență fizică este când partenerul te încuie în casă, te împiedică să pleci (privare de libertate).

Violența sexuală este atunci când partenerul tău te insultă, face glume cu conotații sexuale

Găsești mai multe informații despre tipurile de violență în articol.

Multe persoane nu stiu ca nu ești singur într-o astfel de situație și că există o comunitate de învingătoare și persoane specializate care îți pot oferi suport și unde poți găși direcții, resurse.

În astfel de situații critice, multe persoane nu mai pot gândi clar, sunt sub un șoc emoțional și cel mai probabil nu mai reușesc să își dea seama ce au pățit sau ce înseamnă un abuz/violență. 

Mai multe informații de a înțelege cum poți să te implici sau ce sa faci dacă ești victima unui abuz, găsești pe site-ul lor. 

Te gândești că poate în jurul tău nu se întâmplă asta și că în bulă ta totul este bine și frumos, dar știai că 1 din 4 victime nu au contactat poliția sau alte servicii din cauza rușinii.

#Fiialaturi, în comunitate este mult mai ușor!

Un like si o imbratisare