Rețele de socializare au ajuns să facă parte din viața noastră din ce în ce mai mult, sub diferite forme, fie ele ca tool-uri care ne ajută să ne desfășurăm activitatea la locul de muncă, fie că sunt o modalitate de informare sau o simplă metodă de relaxare (poate mai mult o modalitate de detașare de problemele din viața reală, dar zic sa rămânem la forma mascată și să o păstrăm sub denumirea de ‘’relaxare’’).

Pe lângă beneficiile pe care aceste tool-uri le au, ele vin cu un efect secundar, pe care probabil cei care le-au creat nu l-au conștientizat inițial. Unul dintre aceste efecte este formarea unei imagini cât mai frumoase, imagine pe care ne-o dorim și în viața reală, dar pare imposibil de creat și cu mult prea mult efort. Imagine pe care toată lumea sa o iubească și să o aprecieze, pentru că lăsăm ce vrem noi la vedere.(Și poate nici acest aspect că nu este atat de rău, ‘’unii’’ zic că este despre evoluție și ca apreciem frumosul, să le lăsăm tuturor spațiu pentru păreri.)

Dar ce se întâmplă când noi înșine ne îndrăgostim de versiunea creată acolo? (probabil sunt multe efecte, dar hai sa enumerăm câteva dintre ele, alea care sunt mai evidente)

  1. Nemulțumirea fata de propria persoană – apare o forma de neacceptare in viata reala, pentru ca nu suntem exact ca in imaginea pe care alegem să o avem pe aceste retele.
  2. Izolarea – oricum toată lumea este pe aceste rețele, de ce sa mai fac altceva care sa imi placă?
  3. Ajungem să fim controlați de aceste tool-uri în loc să ne fie utile și sa le controlam noi pe ele, pentru a ne face viața mai ușoară (parcă pentru asta au fost create!?!) Ajungem să facem activităti care să pară interesante pentru a putea fi postate.
  4. Teama că ceilalți vor descoperi că există și defecte, care nu apar in imaginea prezentată.

Am cateva idei și soluții, dar sunt de părere că nu există unele general valabile pentru toată lumea.

Vă las mai jos câteva întrebări la care să meditați:

  1. Dar totuși alegem să ne facem viața mai ușoară sau să fim controlați?.
  2. Mai este la noi alegerea?
  3. Când depășim condiția asta si alegem sa avem o versiune 2.0 in viata reala?

Un like si o imbratisare